2

Vakantieweek de Egmonden

Op verzoek van Stichting Start2Cure mochten het Nationaal MS Fonds in samenwerking met de MS Vereniging Nederland een vakantie week organiseren voor vijfentwintig MS patiënten en hun naasten die door medische en/of financiële omstandigheden niet makkelijk zelf op vakantie kunnenin Egmond aan Zee. Door middel van deze vakantieweek wordt de thuissituatie ontlast en konden de deelnemers er een weekje tussenuit met elkaar.

De week vond plaats in De nieuwe accommodatie Appartementen De Egmonden gelegen aan de duinrand van Egmond aan Zee. Dit complex heeft 25 ruime rolstoeltoegankelijke vakantieappartementen, geheel drempelvrij en van alle gemakken en aanpassingen voorzien. Deze week was inclusief persoonlijke en verpleegkundige zorg die noodzakelijk is tijdens het verblijf.

Ruimte voor ontspanning
De groep deelnemers van deze week was zeer divers: jonge en oudere stellen, een groep vriendinnen, gezinnen met kinderen in diverse leeftijden en er was verschil in zorgbehoefte.

De grote centrale ruimte beneden werd veelvuldig gebruikt voor sjoelwedstrijden, gesprekken, een gezellige welkomstborrel en de koffiemachine vervulde hierin een centrale rol. Ook de speciaal voor deze vakantie ingehuurde aangepaste rolstoelfiets en strandrolstoelen werden veelvuldig gebruikt.

Lekker eten
De dagelijkse zorg werd verleend door Zorgmies, een lokale organisatie die voor elke deelnemer de tijd nam en zelfs op verzoek gezellig de maaltijd kwam bereiden. Iedereen ontzorgen was de doelstelling en dat is gelukt.

Project Overzicht